Dyreparkerne omkring Berlin

Kan du ikke få nok af dyr? Har du slidt fødderne op i byens 2 store zoologiske haver men er sulten efter mere? Så glæd dig, der er flere dyrehaver at besøge omkring Berlin for både børn og voksne.

dyreparker

De store zoologiske haver i Berlin er verdensattraktioner. Dem må du endelig huske at besøge. Der er ikke nogen af dem, der skuffer. Klik her for at læse mere om Berlin Zoo og Tiergarten Berlin. Men har du lyst til flere vilde dyr, er der heldigvis råd for det med små dyreparker rundt om Berlin. Det meste kan nås på en time med tog eller bil.

  • Zoologischer Garten Eberswalde, Am Wasserfall 1, 16225 Eberswalde, www.zoo.eberswalde.de. Eberswalde Zoo ligger ca 50 kilometer nordwest fra Berlin. Du kan også tage toget. Haven er fra 1928 og der er mere end 5.000 dyr samlet her: Løver, tigre, geparder, papegøjer, kameler, flamingoer, kænguruer, aber og mange flere.Havens historie går endnu længere tilbage. I 1795 blev her bygget en grotte og et vandfald og da jernbanerne åbnede blev haven et yndet udflugtsmål. Så oplagt udvide til zoologisk have eller dyrepark. Der er 11.000 kvadratmeter legeplads. Pak madpakken og kom afsted på en god sommerdag.
  • Wildpark Schorfheide, Prenzlauer Straße 16. 16244 Groß Schönebeck, www.wildpark-schorfheide.de. Igen nord for Berlin. Der går tog hveranden time fra Berlin-Karow til Gross Schönebeck. En time med bil. Parken viser dyr, som naturligt har boet her: Oddere, kronhjort, dådyr, vildsvin, mouflon og vilde dyr, der er uddød i naturen, ligesom ulve, bison, elg og Przewalski hest. Przewalski hesten er uddød i naturen, men der findes omkring 1.000 i fangenskab. En solid naturoplevelse, så kikkerten og telelinsen skal med. Dyrene er hegnet ind, så du skal ikke være bange for at blive ædt. Til gengæld skal du se godt efter nogen gange. Der er god information på tysk og engelsk. Der er 7 kilometer vandrestier på det 100 ha store område. Det er en friluftstur, så du an tage med med selv og vand - eller købe til rimelige priser. Rigtig god lejeplads til lidt større børn.
  • Der WildparkJohannismühle, Johannismühle, 15837 Klasdorf, www.wildpark-johannismuehle.de syd for Berlin har lidt af det samme som Schorfheide: En træsamling (Aboretum), urokser, brunbjørne, vildheste, råvildt og både gråulve og polarulve. Smukt sted at vandre rundt. På med de gode sko og frem med det dyre kamera - nu for du brug for det.
  • Tier- Freizeit- und Urzeitpark, An den Waldseen 1a, 16515 Oranienburg OT, Germendorf. www.freizeitpark-germendorf.de ligger nord for Berlin. Her er der 650 dyr - og de fleste må gerne klappes. Ihvertfald i Børnezoo afdelingen, hvor man kan blive gnasket i af en ged mens man fodrer den med macaroni. Så bliver livet ikke meget skønnere. Åben fra morgen til aften.


Husk til din Berlintur

Vælg de sider du skal huske til din tur
+

Valgt: Til Berlin rejsen

Vælg noget til turen

X

Item added to Favorites!

Berlin-guide på Facebook

facebookBerlin-guide er aktiv på Facebook. Følg med og få de senste tip og nyt om Berlin og berlin-guide.

Berlin-guide anmelder

Få nyhedsbrev fra Berlin-guide

Abonner på nyhedsbrevet fra berlin-guide.dk. Det er gratis og ca en gang i kvartalet


catchme refresh

En ide til rejsen?

Annonce

 

Annonce

En tilfældig buket til inspiration

Jørn Tranekjær Andersen: Blod og jord

Anmeldelse. Under anden verdenskrig deltog omkring 1.000 fra det danske mindretal i Sydslesvig som tyske soldater i værnemagten. 250 mistede livet i en krig, der ikke var deres. Fra det tyske mindretal i Sønderjylland (Nordslesvig) meldte op mod 1.600 sig til Waffen-SS og yderligere 500 til værnemagten. Omkring 750 tysksindede da [ ... ]

Erindringer og øjenvidner Læs mere
Besøg spionhovedkvarteret i Berlin

Det tyske efterretningsvæsen hedder Bundesnachrichtendienst og omtales også som BND. Sådan er efterretningsvæsner – vilde med forkortelser: CIA, PET, KGB, STASI. BND har siden 2019 samlet sine aktiviteter (så vidt vi ved) i en samlet efterretningscentral i Berlin. Et kæmpe kompleks midt i Berlin på Ch [ ... ]

Usædvanlige museer - lad dig overraskeLæs mere
Gedenkstätte Köpenicker Blutwoche

I 1933 gik SA amok på politiske modstandere i Berlin. De politiske modstandere blev torteret og slået ihjel. SA – nazisternes Stormtropper – var ansvarlig for sikkerheden ved nazisternes politiske møder, men SA gik ikke afvejen for slagsmål i gaderne. Fra januar 1933 blev SA en politi-enhed, som kunne arrestere  [ ... ]

Det tredje rigeLæs mere
Wismar - UNESCO fredet perle ved Østersøen

Wismar ligger ved Østersøen. En gammel hansestad, som nu sammen med Stralsund er blevet anerkendt som UNESCO Verdensarv. Der er ikke langt fra Rostock til Wismar, så kommer du sejlende fra Gedser er det oplagt at stikke en tur forbi Wismar. Ikke de helt store seværdigheder, men god stemning i den gamle by.

Guide til byer rundt om BerlinLæs mere
UNESCO verdensarv som rejsefører

UNESCOs Verdensarv er steder som f.eks. skove, bjergkæder, søområder, ørkener, koralrev, gletsjere, bygninger, kvarterer eller hele byer, som er blevet erklæret bevaringsværdige som verdensarv. Det er FN organisationen UNESCO, som styrer fredningerne. Fredet i verdensklasse.

Temaguider - røde tråde gennem byenLæs mere
Museum des Kapitalismus

Et kapitalisme museum i Berlin - ovenikøbet på kanten til det gamle DDR? Det er i hvert fald nødvendigt med information. Hvor socialismen på den ene side har et venligt og socialt ansigt og det på trods nærmest uden undtagelse har resulteret i forfærdende levevilkår – så har kapitalismen [ ... ]

Historie- og kultur museer Læs mere
1945: Tyskerne overgiver sig og overgiver sig og o...

Den anden verdenskrig sluttede i Europa da tyskerne underskrev deres betingelsesløse overgivelse om aftenen den 9 maj 1945 kl. 00:16 sammen med repræsentanter for de "The Allied Expeditionary Force", den røde hær samt amerikanske og franske vidner. Krigen var slut. Men faktisk blev der skrevet under hele 4 gange i perioden [ ... ]

Berlins historieLæs mere